LAW.MD

Contribuie la dezvoltarea unui spaţiu liber de norme mioritice!

Manual: Dreptul transporturilor


Download link:

1. Coperta Dreptul transporturilor

2. Manual: Dreptul transporturilor     

Stimaţi jurişti,

Vă informăm că în premieră pentru Republica Moldova, sub egida Centrului de Instruire a Personalului în Transporturi Internaţionale (CIPTI), a fost editat un manual de Dreptul transporturilor al cărui autor este dl Iurie MIHALACHE, doctor în drept. Manualul este adresat juriştilor, angajaţilor din cadrul companiilor de transport şi expediţie şi tuturor celor interesaţi de problemele dreptului transporturilor la etapa actuală.

open_book[1]

Ca rod al unei munci sistematice din partea autorului, cartea vine să completeze ceea ce în Republica Moldova nu s-a efectuat începând cu anii ’90. Pentru comparaţie, în România actualmente există zeci de manuale cu titlul Dreptul transporturilor, iar la fiecare facultate de drept acest curs este promovat de rând cu dreptul civil, dreptul muncii, dreptul administrativ etc.

Din punct de vedere structural, lucrarea este alcătuită din 18 capitole şi conţine 672 de pagini. În prealabil, manualul a fost aprobat şi recomandat spre publicare de Centrul de Instruire a Personalului în Transporturi Internaţionale (CIPTI), Catedra Drept al Antreprenoriatului (USM) şi Catedra Drept Privat (USPEE „C.Stere”). Cu referire la calitatea manualului s-au expus personalităţi notorii din Republica Moldova şi România, precum Dr. Prof. Victor Volcinschi, Dr. Honoris Causa Prof. Ioan Leş, Dr. Prof. Dumitru Mazilu, Dr. Prof. Gheorghe Piperea, Dr. Prof. Ioan Macovei, Dr. Prof. Gheorghe Durac, Dr. Prof. Ştefan Scurtu etc. Toate recenziile şi avizele au fost incluse în manual sub formă de extrase şi pot fi consultate la pag. 661 – 662).

Autorul a abordat materia Dreptului transporturilor din perspectiva dreptului privat. Au fost analizate reglementările convenţiilor internaţionale la care ţara noastră este parte, normele cu privire la transport din Codul civil, Codul transporturilor auto, Codul transportului feroviar, Codul navigaţiei maritime comerciale, Legea aviaţiei civile, precum şi actele normative subordonate legii. Baza documentară a lucrării este vastă cuprinzând materiale de referinţă din doctrina autohtonă şi străină. Menţiunile din text şi bibliografia îndeamnă cititorul de a consulta şi alte surse, pentru a înţelege bine domeniul respectiv. O atenţie sporită a fost acordată practicii judiciare, în acest scop fiind cercetate numeroase dosare pe cauze civile şi economice din arhiva instanţelor judecătoreşti.

Având acceptul autorului, expunem în format PDF manualul de Dreptul transporturilor pentru a fi util tuturor celor interesaţi de domeniul respectiv.                                                                                                                          

Reclame

Un răspuns la „Manual: Dreptul transporturilor

  1. olesea 26 Decembrie 2012 la 10:03

    Multumim mult!!! Am cautat chiar manualul in librarii, biblioteci si nu l-am gasit…inca o data multumiri autorului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: